Techniek, welke apparatuur gebruiken wij?

techniek1.jpgxair_mixer.jpg
 
Betaalbare Techniek
Bert de Vries Soundproductions heeft de beschikking over diverse apparatuur van goede kwaliteit. Wij zijn van mening dat voor een goed resultaat niet altijd de duurste apparatuur noodzakelijk is. Verwacht bij ons geen microfoons van 2000 euro per stuk, of speakers die evenveel kosten als een tweedehands auto. Bert de vries Soundproductions probeert een goede balans te vinden tussen wat werkelijk nodig is om een klus te klaren en wat eigenlijk te veel van het goede is. Beter een goede opname of live uitvoering met budget apparatuur, dan een slecht resultaat met hele dure apparatuur. In de praktijk is het zo, dat bijna niemand het verschil kan horen tussen de hele dure merken en de iets goedkopere budgetmerken. Meningen verschillen hierover, maar onze ervaring is dat dit vaak "tussen de oren" zit. Wij kunnen jou een gunstig tarief berekenen, juist omdat onze apparatuur bij wijze van spreken geen hypotheek nodig heeft.

Welke apparatuur gebruiken wij onder andere?

-Mixers:
 
Behringer Xenyx X1222USB
Klein analoog mixertje voor de kleine uitvoeringen, met 24-bit digitale effecten en USB interface.
 
Behringer Xair XR18
Digitale mixer, ontworpen door de mannen van het bekende topmerk Midas. Bevindt zich op het podium en wordt op afstand bediend door laptop of Ipad. Uitstekende geluidskwaliteit met top effecten. De XR18 wordt tevens gebruikt als 18-in / 18-uit audio-interface naar de PC in onze zolderstudio.
 
Behringer Xair XR16
Digitale mixer. Het kleinere broertje van de XR18, met het verschil dat deze 16-bit wave-files kan opnemen en afspelen op een USB stick. Bevindt zich op het podium en wordt op afstand bediend door laptop of Ipad.
 
-Speakers:

Turbosound IQ15
Digitale actieve speakers met een piekvermogen van 2500W en legio instelmogelijkheden, waaronder automatische feedbackdetection en correctie.
 
dB Technologies Flexsys FM10
Deze speakers kunnen zowel als monitors en als zaalspeakers gebruikt worden. Actieve speakers met digitale versterker en verschillende instelmogelijkheden naar gelang de toepassing.
 
-Microfoons:
 
Shure Beta58a
Natuurlijk mogen de microfoons van dit bekende merk niet ontbreken. De Shure Beta58a is een topmicrofoon die zich bewezen heeft, met een uitstekende klank. Wij gebruiken deze dynamische microfoon niet alleen live maar ook in de studio, zo goed zijn ze.
 
Behringer C-2
Uitstekende kleinmembraanmicrofoon, voornamelijk bedoelt voor het opnemen van een koor of een orkest. Gebaseerd op de bekende types van Neumann, maar voor een fractie van de prijs.
 
-Draadloze microfoons
Deze kunnen wij ook verzorgen. Meestal gebruiken leadvocals deze microfoon voor meer bewegingsvrijheid, zonder dat lastige snoer. Andere vocals krijgen meestal een "vaste" microfoon en instrumenten krijgen ook een vaste microfoon. Deze hoeven niet perse te bewegen over het podium. 
 
-Kabels e.d.
Alles zal ook een keer aangesloten moeten worden. Wij hebben de beschikking over voldoende materiaal om jou apparatuur aan te sluiten op de mixers. Microfoonkabels, instrumentkabels, multikabel, MIDI-kabels, wij hebben het allemaal! Vanzelfsprekend wordt alles gebalanceerd aangesloten. 

-DI-boxen
Hier zijn boeken over vol geschreven. Naar onze bescheiden mening worden deze kastjes vaak te pas en te onpas ingezet, terwijl ze meestal helemaal niet nodig zijn. Onze mixers beschikken over in totaal 4 kanalen waar een gitaar zonder tussenkomst van een DI-box aangesloten kan worden. Gitaarversterkers hebben tegenwoordig vaker een eigen line-level-uitgang, waardoor een DI-box niet meer nodig is. Andere instrumenten, zoals keyboards en synthesizers, hebben al helemaal geen DI-box nodig. Zij hebben ook een line-level-uitgang. Dit signaal is groot genoeg om vervelende verstoringen buiten de deur te houden. Bovendien wordt alles gebalanceerd aangesloten. In de praktijk gebruiken wij DI-boxen alleen voor gitaren en in "noodgevallen", mocht er een vervelende storing in het signaal zitten, bijvoorbeeld veroorzaakt door een zgn. "Groundloop".
 
-Jouw eigen apparatuur 
Natuurlijk kun je ook zoveel mogelijk gebruik maken van je eigen apparatuur. Heb je een favoriete microfoon, speaker of monitor, die je wilt gebruiken, geen probleem! Wil je dat wij alleen maar gebruikmaken van jouw apparatuur en verder niets, dan kan dat natuurlijk ook.
 
-Zolderstudio
De zolderstudio is een kleine productieruimte waar we de beschikking hebben over diverse synthesizers, een PC met Cubase (met meerdere plugin-synthesizers en effecten), Adobe Audition, een oude Atari STE (voor de freaks) en ruimte voor een kleine opnamesessie.